Productbeschrijving

Vanillekoekje
Prodia koekjes zonder suiker - de nieuwe generatie - zijn gezoet met isomalt en acesulfaam-K. Met uitzondering van het boterkoekje worden er enkel plantaardige vetten gebruikt.

INGREDIENTEN
tarwemeel, plantaardig vet, palatinose, margarine, melkweipoeder, inuline, zout, bakpoeder ammoniumbicarbonaat en natriumbicarbonaat, tarwezetmeel, smaakstoffen, acesulfaam-K

ANALYSE
analyse / 100g: 

Energie: 483 kcal (2013 kJ)
Eiwitten: 6,5 g
Koolhydraten: 60,9 g
Mono- en disach.: 3,4 g
Polyolen: 19,3 g
Vetten: 27,1 g
Verzadigd: 12,7 g
Vezels: 1,4 g
Natrium: 239 mg

analyse / 20g: 

Energie: 96 kcal (402 kJ)
Eiwitten: 1,3 g
Koolhydraten: 12,1 g
Mono- en disach.: 0,6 g
Polyolen: 3,8 g
Vetten: 5,4 g
Verzadigd: 2,5 g
Vezels: 0,2 g
Natrium: 47 mg

BIJZONDERE VOORZORGEN
Overdadige consumptie kan een laxerende werking hebben.

VERPAKKING
150 g

Isomalt (extensieve zoetstof of polyol) wordt gewonnen uit suiker (sacharose). Het kristalpoeder is reukloos, smaakt zoet maar de zoetkracht is slechts de helft van suiker. Isomalt  wordt  als bulkstof of  volume-maker gebruikt  . De opname of absorptie in de bloedbaan is heel langzaam, waardoor isomalt  zeer goed geschikt is voor diabetici.

Bovendien levert isomalt slechts 2 calorieÎn per gram.Het enige nadeel is dat bij een inname van meer als 35 gram per dag, isomalt een licht laxerende  werking  heeft.

Vermits de zoetkracht van isomalt slechts de helft van de zoetkracht bezit in vergelijking met suiker, wordt het  meestal gebruikt in combinatie met intensieve zoetstoffen zoals bv.acesulfaam-K.

Acesulfaam-K  (intensieve  zoetstof) is een door vakmensen ontwikkelde stof die 200 maal zoeter is dan suiker. Zij werd ontdekt in 1967.In het lichaam wordt acesulfaam-K niet opgenomen in de bloedbaan, maar in ongewijzigde vorm via de urine  uitgescheiden.

Voor diabetici en mensen die een energiebeperkte voeding volgen heeft acÈsulfaam-K uitsluitend VOORDELEN. Het heeft geen enkele invloed op de bloedsuikerspiegel; levert geeen kalorieen, heeft een intense zoete smaak en het is hittebestendig tot 225°C, bijgevolg de EERSTE zoetstof waarmee men kan bakken en koken. Bovendien is de stof niet cariogeen.

De  zoete smaak is snel merkbaar, maar indien alleen gebruikt kan er een zekere nasmaak optreden.

 

Inuline  (niet-verteerbaar suiker of voedingsvezel) wordt gewonnen uit de chicorei-wortel en is dus 100 % natuurlijk. (extractie dmv. warm water).

Net zoals bij acÈsulfaam-K kunnen hier  enkel maar positieve eigenschappen aan toegeschreven worden. Het  is een lange keten suiker of een traag opneembaar suiker zonder zoete smaak. Inuline is laag calorisch nl. 1 kcal/g. Het komt bijna intact in de dikke darm terecht want noch in de mond, noch in de maag, noch in de dunne darm wordt het gesplitst in enkelvoudige suikers. Hierdoor heeft inuline geen enkele invloed op de bloedsuikerspiegel en is dus geschikt voor diabetici. Bovendien bevordert inuline de groei van bifidusbacteriÎn in de menselijke darmflora.

Daar inuline een witte romige stof is zonder zoete smaak is het een ideale vetvervanger en bulkstof.

 

 

 

Extra informatie

Aantal Kcal483
VIDEONee
MerknaamProdia
LeveringTelt niet mee vr gratis trnsport groothandel
Bevat Gluten?Ja
EigenschappenN/B
Vanaf Fase0
PromoNieuw :
InfoNee
Expected In-Stock DateNee

Prodia Vanillekoekje (150 g) - Zonder suiker

Status: In voorraad

€ 3,25

Kort overzicht

vanille koekjes zonder suiker

Meer dan 60 in voorraad

Prodia Vanillekoekje (150 g) - Zonder suiker is te koop in veelvouden van 1

Schrijf uw eigen review (anoniem, login niet nodig)

Je beoordeelt: Prodia Vanillekoekje (150 g) - Zonder suiker

Sukrin logo
Ciao Carb logo
Nutrisaveurs logo
Hero Diet logo
Rabeko logo
Nutriwell logo
Dietisnack logo
Dietimeal logo
2Bslim logo
Atkins logo